sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hobbiton & Auckland

Eilen aamusta lähdettiin kattelee mahdollisia vaihtoehtoja hobbiton kylään ja niitähän löytyi tasan yksi eli 75$=50€ opastettu kierros taru sormusten herrasta ja hobbit leffojen kuvauspaikkoihin. Itsehän en oo näiden leffojen fani ja oon tainnu yhden leffan joskus kattoo puoliunessa. Oli kuitenkin mielenkiintosta kuulla näiden leffojen synnystä ym. Kuvauspaikka oli ennen tavallinen maatila, jonka omisti 3 miestä, mutta nykyisin miehillä massia riittää ja paikka on turisteille omistettu. Leffojahan on kuvattu ympäri Uutta-Seelantia, mutta täältä löytyi mm. Hobittien kotikolot. Näitä kolojahan löytyi peräti 36 ja jokainen niistä oli vähän erikokoinen, jotta kolo on sopiva tietylle näyttelijälle. Kolot oli ylipäätään tosi pieniä, et mäki jouduin kumartumaan sisään mentäessä, mutta tällä saatiin vaikutelma, että hahmot ovat valtavia. Tolkien oli etsinyt pitkään sopivaa paikkaa kuvaamiseen ennen kuin tämä täydellinen löytyi. Silti matkan varrella on riittänyt tuunaamista, kuten omenapuun omenat vaihdettiin luumuihin, koska kirjoissa puhutaan luumupuista. Opastettu kierros oli hyvä, mut siltikään ei ollut ihan hintansa väärti. Illalla jatkettiin bussilla kohti Aucklandia, jossa vietetään 3yötä Aten hoitamassa 4tähden hotellissa, ennen kuin matka jatkuu Amerikan maalle.
Yksi 36:sta kolosta

Hobitton

Vesimylly

Oman panimon bisseä ja siideriä

Tänään ollaan vaan pyöritty Aucklandin keskustassa. Aamulla oli sateinen sää ja itseasiassa hotellin allaskin oli suljettu rikkoutuneen lasin takia eli hyvälle päivälle osui tää harmaus. Täällä keskustassa Auckland tornilla nähtiin x-factor esiintymispaikka. Mäkkärin työntekijöitä pyöri siinä ympärillä, kun ne on vissiin ohjelman pääyhteistyökumppani. Saatiin niiltä sit ilmaiset juustohampparit, kun suostuttiin kuvaan ja lataa se vielä facebookiin. Ihan hyvä diili :D Loppu päivästä tuskin tulee kummempaa kerrottavaa, joten ei muuta tällä erää.





1 kommentti:

  1. Niin se aika rientää. Pian pääsette Tyynen valtameren yli tänne tutummalle, pohjoiselle pallonpuoliskolle. Aika pitkä lentomatka Amerikkaan edessä. Hyvää turvallista matkanjakoa...
    Täällä on kunnon kevätsää, aurinko paistaa ja pakkasta 10 astetta.

    VastaaPoista