perjantai 15. helmikuuta 2013

Hobittien maa

Lento tänne alkoi hauskasti, kun lennon turvavideon rooleissa oli pelkästään jotai hobitteja, peikkoja ja eläimiä. Sen lisäks leffatarjonnasta löyty oikein oma kategoria näille Taru sormusten herrasta ym. leffoille. Kun päästiin kentälle Christchurchii meillä jatkui netistä hotellien ja hostellien etsiminen, ilman tulosta. Yhtäkkiä bookingin sivuilta löytyi sopiva ja huoneita oli vain yks jäljellä, joten tällä kertaa ei aikailtu, vaan varattiin heti. No sit kun ruettii kattelee navista ohjetta hotellille selvis et sehä on sit Englannin Christchurhissa. Hehheh. Ja rahoja tuskin saadaan takas, kun ehdoissa on et jos jättää tulematta, veloitetaan 100%. Päätettiin sit lähteä keskustaan jatkamaan paikan päälle etsintöjä. Ei menny kauan ku tajuttiin et ilmeisisti parin vuoden takaiset maanjäristykset on jättäny jälkensä kaupunkiin. Kaupunki oli lähestulkoon tyhjä autoista ja ihmisistä. Kaikki kadut oli suljettuja ja kaupunki oli pelkkää rakennustyömaata. Oli aika pysäyttävää kävellä siellä kaduilla. Yks ainut hotelli keskustassa oli auki ja käytii kyselee huonetta ja respan äijä sano et on mahdotonta löytää sille päivälle hotellia et koko kaupunki  on ylibuukattu. Lähdettii keskustasta kauemmille kaduille, pakkohan meidän oli yöpaikka löytää. Käveltiin vaihteeks miljoona kilsaa ja kaikkialla tuli vastaan eioota. Vihdoin yhdestä respasta soiteltii eteenpäi ja löydettiin hostelli, ja hostellin vikat sängyt. Ei muuta ku lisää kävelyä ja ilta yhdeltätoista saatiin ku saatiinki katto pään päälle. Helpotus.
Barokkikauppoja

Yösijaa etsimässä

Suljettuja teitä

Rakennustyömaata

Saatiin kerta heitolla kaupungista tarpeeksemme ja ostettii ale bussipassit, joihin kuuluu 17matkaa ympäri maata hintaan 140€per naama. Tänään ollaan matkattu bussissa kahdeksan tuntia ja nähty aivan mielettömiä maisemia. Ei Uuden-Seelannin luontoa turhaan kehuta. Pysähdyttiin lake Tekapolla ja taas tuli jotai aivan uutta vastaan; lumihuippuisia vuoria, turkooseja JÄRVIÄ JA JOKIJA. En tiennyt sellasten olevan edes olemassa muuta ku merissä. Nyt ollaan yöpaikassa Wanakassa ja täällä samat maisemat jatkuvat ja samat ongelmat. Nimittäin Atte oli buukannu meille täältä viiden tähden hostellin, mutta väärälle päivälle. Eli etsittiin eilen yöpaikkaa ja meillä oli yhtäaikaa 3 varausta eri kaupungeista. No pää rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ei vaa, ehkäpä oli jo aikaki jotai pientä probleemaa tulla vastaan. Täällä vietetään sitten huomiseen iltapäivään asti ja sit matka jatkuu kohti Queenstownia.
Turkoosi järvi

Pari lammasta
apina puussa

Eväsretki wanakassa


Ps. Täällä meidän viiden tähden hostellissa on koneet niin saadaan pitkästä aikaa siirrettyä järkkäriltä jotain kuvia eli pian saatte myös nähdä juttuja, mistä höpöttelen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti