maanantai 25. helmikuuta 2013

kuumia-ja kylmiäaltaita

Eilen päivällä lähdettiin maastopyörillä ajelee tienviertä pitkin Hell's gatelle. Heti alkuun paikan päällä päästiin upottaa jalat  (luonnollisesti) lämpimään mutakylpyyn. Siinä ois viihtyny pidempäänkin mut lähdettiin kiertää kävelyreittiä. Matkalla tuli vastaan monia kiehuvia muta-altaita ja kyllä siinä alkoi mietityttää et miten se on mahdollista ku pystytään kuitenkin ite siinä vieressä kävelemään. Mutakylpyjä oli lämpimästä jopa 140asteiseen. Näissä kuumimmissa muta oikein pulppusi ylöspäin ja myös aiheutti paljon höyryä. Vastaan tuli myös vesiputous, joka niin ikään oli lämmintä. Putous oli vissiin tän pallonpuoliskon isoin lämmin vesiputous, mutta pienihän se oli noihin meidänkin näkemiin tavallisiin vesiputouksiin nähden.  Kierrokselta löytyi myös kuumia järviä, joissa oli vähän erivärisiä vesiä kussakin. Joku päivä on suunnitelmissa mennä kattoo Maorikylää, joissa asukkaat käyttää geotermaalis ia altaita ja kylpyjä hyväks ruoanlaitossa, peseytymisessä ja muussakin elämisessä. Tälläkin reitillä oli muutama cookingpool, joiden kyltissä luki et se vesi on 98asteista ja siinä valmistuu kokonainen sika kahdessa tunnissa. Reitin jälkee käytiin vielä läheisellä järvellä pitää evästauko ennen kuin polkastiin takas
kämpille. Matkalla käytiin vielä tekee tuttavuutta Aten lempieläinten laamojen ja alpakoiden kanssa, ku sen mielestä ne on nii uljaita eläimiä :D Illemmalla käytiin sitten pulahtaa vähän viileämmissä altaissa eli järvessä ja uima-altaalla tennismatsin jälkeen. Hauska sattuma kävi, kun telkkarista tuli Uuden-Seelannin Master chef ja niillä oli just tehtävänä valmistaa ruokaa luonnossa kuumissa altaissa. Ilmeisesti ei oo ihan arkipäivää paikallisillekaan toi kokkailu noissa altaissa muuta ku Maoreille.
Cooking pool

Footmudpool

Kiehuvaa mutaa


Luonnollisesti kuumia altaita

Pyöräretkeläiset

Uljaita eläimiä


Tänään aamusta mentiin altaalle ottaa aurinkoa ja kyllähän siinä sellaiset 3 tuntia vierähtikin. Sen jälkeen käytiin pakkaamassa eväät mukaan ja lähdettiin kanootilla kiertää toi meidän järvi Rotoiti. Eväät nautittiin vastarannalla ja taas kerran aika mukavassa maisemissa. Kanotoinnin jälkeen ollaan vaa otettu rennosti. Syötiin quesadilloja, käytiin kioskilla jätskillä ja nyt aletaan kattoo leffaa unohtamatta leffaeväitä. Kyllä elämä vaan on aika mukavaa!
<3

Kanotoimassa

2 kommenttia:

  1. haha uljaita :D kuulostaa niin kivalta :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa katsoa mihin pooliin pulahtaa, jos possukin parissa tunnissa kypsyy :-)

    VastaaPoista