torstai 21. helmikuuta 2013

Nelson-Picton-Wellington

Eilinen päivä menikin aika pitkälti bussissa istuessa, nimittäin Franz Josef-Nelson väli otti sellasen 9h. Bussimatkat onneks on menny nopeemmin ku normaalisti, johtuu varmaankin noista kiinnostavista maisemista. Oltiin yötä Albert hostellissa, jossa on ollut hotelli 1880-luvulta lähtien. Ei tarvinu lähteä illalla merta edemmäs kalaan, sillä hostellista löyty kaikki, mitä tarvittiin; ruokaa, juomaa, tietokone ja pingispöytä. Päästiin pelaa nelinpeli kahta äijää vastaan ja kyllä niitä tais hiukan ketuttaa ku hävisivät molemmat erät ja meillä oli kuitenkin tyttö joukkueessa. Mutta eipä mikä tahansa tyttö, nimittäi pingistä on jonkun verran tullu autotallissa hakattua.

Tänään bussimatkustus jatkui muutaman tunnin verran Nelsonista Pictoniin, josta sit heti perään jatkettiin lautalla kohti Wellingtonia. Mua vähän jänskäs et mitä matkasta tulee ku Aten kaveri varoitteli et viimeks ku se oli menny nii oli aikamoinen laattalaiva ollu merenkäynnin takia. No mut meilläpäs olikin tyyni, aurinkoinen sää ja 4h matka sujui mukavasti kannella loikoillessa. Nähtiin muuten myös siellä aavalla merellä delfiinejä, tai no Atte näki yhden hyppäävän ja mä näin pari evää. Ne oli myös nii kaukana et en tiiä voiko edes laskea. Jos vaa aikataulut sujuu, nii ois kiva vielä tehdä ihan sellanen delfiinien bongausretki.

Nyt ollaan siis vaihdettu Etelä-saari Pohjois-saareen. Harmittavasti jäi Milford Sound ja Kaikoura näkemättä bussiyhteyksien takia, mutta eiköhän me menetys korjata täällä pohjoissaarella. Nyt ollaan yötä täällä Wellingtonissa (pääkaupunki?) ja huomenna matka jatkuu kohti Rotoruaa, jossa vietetään kokonainen viikko loma-osake huoneistossa, jossa on kaikki herkut. Kyllä nyt vähä jo oottaaki et saa vähäks aikaa asettua ja oikeesti lomailla. Matkustaminen on rankkaa! :D
Lautalla kohti Wellingtonia

Laskiaispullaa, omnom

Alus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti