keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Adventure to Tioman

Eilen illalla puolilta öin alkoi meidän seikkailu kohti Tioman-saarta, joka on valittu maailman 10  kauneimman saaren joukkoon. Sinne meno ei ollu tosiaan helppoo ku heinänteko, vaan kerron kuinka vaikeaa. Ensiksi otettiin hotellilta puolen tunnin taksimatka bussiterminaaliin, josta lähti bussi klo 23.30 kohti Mersingiä. En tiedä mitä matkalla tapahtui kun bussi pysähteli vähintään tunnin välein ja matka kesti reilun tunnin ylimääräistä vaikka kuski kaahas aika huolella. Viiden pintaan aamuyöstä oltiin perillä mersingissä, jossa oli muutama muukin matkalla kohti Tiomania lautalla.  Me oltii netistä katottu, että lautta lähtis 7.30, mutta koska ei ole sesonki niin selvisi lähtöajaksi 11. No eihän siinä muuta ku lisää penkillä nukkumista tai sen yrittämistä. Lautta pääsi matkaan lähempänä 12 ja sen matkan piti kestää tunti, mutta olikin siis aivan jäätävät aallokot. Siinä meinas itsekukin tulla merisairaaks kun meidän takana sekä edessä joku kokoajan buklaili.

 Mun silmät alkoivat kuitenkin kirkastumaan kun maata alkoi olla näkyvissä. Lautta pysähteli useaan eri kohtaan saarta ja me päätettiin jäädä pois ns. keskustan kohdalla kun ei oltu etukäteen mitään buukkailtu. Käveltiin saaren pikkutietä ja löydettiin täydellinen bungalovi. Käytännössä meidän terassin alapuolelta alkaa aivan upea ranta. Käytiin jo uimassa tossa kristallinkirkkaassa vedessä js käveltiin rantaviiva päästä päähän eikä näkynyt jälkeäkään muista ihmisistä. Tää on todellinen paratiisi.

14h matkustaminen ei oikeesti hymyilytä
bungalovi heiluu, tuulen voimasta keinuu

Meidän oli tarkoitus tulla tänne vain yhdeksi yöksi mutta toi aika tuskallinen 14h tulomatka ja tää upea määränpää pakottaa jäämään kahdeks yöks. Huomenna suunnitelmissa snorklausta ja sademetsän valloitusta ja yritetään myös saada lennot täältä pois. Nyt  aion nukkua Ruususen unta meren aaltojen kohinassa ja voin kertoa, että täällä on ihmisen hyvä olla <3

1 kommentti:

  1. Teiän reissu kuulostaa täydelliseltä! <3 Muistin vasta nyt et sulla on tää blogi täällä, ja otinkin heti kiinni kaikki mitä oot kirjottanu täällä! Oot kuvista päätellen napannu jo söpön rusketuksen, josta oon yliylikade!

    VastaaPoista