torstai 10. tammikuuta 2013

Chinatown

Tänään aamulla lähettiin käppäilee tietämättä, mikä on päivän plääni. Singaporen maisemat hahmottuivat aika pian, sillä paikka on täynnä pilvenpiirtäjä, ostoskeskuksia ja näiden välissä neljäkaistaisia valtateitä. No on täällä muutakin, nimittäin pikkukatuja putiikkeineen, uskonnollisia paikkoja ja vehreitä luonnonpuistoja.


Meidän reittimme kulki aika pitkälti joen vartta pitkin kohti marina bay sandsia ja singapore toweria. Matkan varrella käytiin chinatownissa, joka oli täynnä kauppoja, joissa myytiin elektroniikkaa ja kiinalaisia matkamuistoja jne. Chinatownissa käytiin myös jäätävässä food centressä. Ravintoloista valittiin se, missä oli pisin jono paikallisia. Meidän ruoat maksoi yhteensä 6dollaria eli noin 4euroa, joten eiliseen verrattuna kymmenen kertaa halvemmalla päästiin. Eli täältä siis löytyy ruokaa jokaisen makuun ja budjettiin. Käytiin myös yhden temppelin sisällä, joka oli täynnä buddhia ja jossa ihmiset polvillaan rukoilivat. Mun piti pukee päälle shari ja huivi ennen kuin mut päästettiin sisään. Lopuksi sytyteltiin paikallisten tapaan myös suitsukkeet palamaan.
Chinatown

Ihana padu
Temppelissä puhdistautumassa

Suitsukkeet palamaan


Lopulta löydettiin oikea turistien rysä, jossa oli täydellinen paikka kuvien ottamiseen merlionista eli leijonasta, joka sylkee vettä ja joka on  tungettu kaikkiin mahdollisiin matkamuistoihin. Kuvia saatiin myös marina bay sandsista eli kolmen pilvenpiirtäjän hökötyksestä, jossa on hotelli  ja Kasino sekä katolla uima-allas. Saatiin myös ikuistettua singapore flyer eli maailmanpyörä, joka yltää pilvenpiirtäjien tasolle. Kuvia näistä ja muistakin tulee heti, kun saan koneelle siirrettyä. Illalla käytiin vielä little indiassa syömässä tutussa ja turvallisessa mäkissä, josta tietää mitä saa maasta riippumatta. I'm lovin it! Ps. Vieläkään ei oo aurinkoa näkyny, joten pidetäänpä peukkuja huomiselle :)
Kalaravintoloiden tuoreet antimet

Turisti merlionilla

Marina bay sands

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti